Bagermester Erik Jensen Ellitsgaard byder velkommen i butikken.

 

Der har været bageri på adressen Amagerbrogade 176 siden 1923 og Bagermester Erik Ellitsgaard overtog bageriet efter sin far den 1. januar 1992. Som tallene viser, vil butikken have 90 års jubilæum i 2013. Ud over at være mester i egen butik, bestrider Erik Ellitsgard også hvervet som oldermand for Københavns Bagerlaug, der med over 80 medlemmer er et af Danmarks største og mest aktive bagerlaug. Bagerlauget står bl.a. bag aktiviteter som Kagens Dag, en succes der hvert år tiltrækker mere end 800 mennesker på Københavns Rådhus, og som, år efter år, gør Bagerlauget i stand til at hjælpe Børnecancerfonden
med pæne donationer. Men lauget arbejder også kraftigt med kvalitetsforbedring, uddannelse og markedsføring.

Eriks Bageri er en familievirksomhed, hvor både mand og kone er at finde i butikken. Viola, Erik’s kone, styrer slagets gang og personalet i butikken og Erik styrer, som mester, bageriet og “håndværkerne”. At de også lærer noget, vidner både sølv- og guld-medaljer samt rosende ord om, når lærlinge fra Eriks Bageri går op til svendeprøve.

 

Det skal være en oplevelse at gå til bageren


Det lægger Erik stærkt på sinde at kvaliteten, hygiejnen og servicen er i top og udviklingen aldrig stopper. Udviklingen drives dels af det som kunderne efterspørger, men også af den udvikling som hele tiden foretages i bager- og konditoruddannelsen. Seneste skud på stammen er Fuldkornspartnerskabet, der sætter fokus på ernæringsrigtige fuldkorns-produkter, der er med til at fremme folkesundheden.

 

De rigtige bagere er kommet for at blive


“Udviklingen går stærkt, og det er nemt at hoppe over hvor gærdet er lavest. Men jeg har en tyrkertro på, at de håndværksuddannede bagere vil sejre i kampen mod uuddannede fantaster, der tror på lettjent profit.
Vi mærker klart en tendens af, at forbrugeren sagtens kan gennemskue og vælge bagerbutikker med kvalitetsbrød, der er håndværksmæssigt korrekt fremstillet, udtaler Erik Ellitsgaard.

 

Nyt og gammelt


“Det interessante er, at på visse områder er vi gået tilbage til det mest fundamentale med surdej, gæringsprocesser, lang-tidshævning og bagning i stenovn.

 

Rigtigt håndværk


Vi sætter en ære i, at de ting som normalt ikke fås andre steder, det finder man her. Hvad enten det drejer sig om brød, eller det til den søde tand. Alt er håndværksmæssigt korrekt udført af dygtige faguddannede bagere og konditorer. Friskt fra dag til dag. Og vi har ganske mange kunder som er startet med dåbskagen, der forsætter som generations-kunder og bruger os hele livet”, slutter bagermester Erik Ellitsgaard af med et stolt smil.